Treceți la conținutul principal

Amintire


Astăzi e o zi specială.Blogul meu împlineşte o săptămână.La o aşa ocazie aş vrea să public un articol la fel de special.Despre cel mai bun prieten al meu,Adi.

L-am cunoscut la puţin timp după ce m-am mutat în cartier.Era vară aşa că eu l-am cunoscut aşa cum l-a lăsat d-zeu.Visul lui era să fie gunoier.Nici până azi nu îmi pot da seama de ce ar fi ales aşa o meserie.Probabil datorită limbajului,ce era mai colorat decât un păun,dar asta nu a fost niciodată o problemă pentru mine.

Primul lucru pe care îl faceam atunci când unul ieşea afară era să îl chemăm pe celălalt.Împreună am spart cauciucurile unui om care nu ne făcuse absolut nimic cu bucăţi mici dintr-un gard,pe care i le-am pus sub roţi iar el nu le-a văzut când a plecat dimineaţă cu maşina,am rupt bucăţi din acelaşi gard pentru a le înfige într-un pom ca să ne putem sui în el,am săpat după râme (era pescat amator),am dat cu pietre într-o uşă de metal la 10 seara,am jucat fotbal în grădina unei sărmane batrânici care ne blestema fiindcă îi distrugeam florile(dar era un stadion aşa de fain grădina aia..)

Ne-a fost vărsată apă în cap deşi nu făcusem nimic.Tot tipul ăla a aruncat cu petarde după noi.Ne-am bătut cu prune coapte,ne-am certat unul cu altul (şi ne ameninţam că nu mai vorbim niciodată).Când am fost la ziua lui şi a primit un joc pe televizor(ce faine erau...)s-a jucat doar el,dar s-a revanşat atunci când am jucat Double Dragon 3,un joc în doi(probabil primul coop game pe care l-am jucat).Am petrecut foarte multe ore căsăpind inamicii şi ajutându-ne unul pe altul.

Impresionaţi fiind de desenele Kids Next Door ne-am făcut şi noi un club al nostru şi aveam planuri mareţe:săpam în grădină pentru că vroiam să ne facem o bază subterană,era prea greu aşa că am încercat intr-un copac.Nu am reuşit nici aşa.Dar am reuşit să ne facem cele mai bune case din cutii de carton,plastic,fier şi orice altceva mai găseam şi având în vedere că eram copii,orice putea deveni o unealtă.

Am făcut şi alte chestii pe care nu mi le pot aminti acuma,dar ele reprezintă cea mai bună perioadă din viaţa mea.Dar la fel ca orice alt lucru frumos s-a terminat atunci când părinţii săi s-au despărţit iar el a plecat cu mama şi sora sa în Spania.Ultima amintire a mea cu el este când s-a urcat în maşină şi se uita la noi.De atunci nu l-am mai văzut niciodată.Unul din marile mele regrete.


Dar nu va fi uitat !


Postări populare de pe acest blog

Spiderman Homecoming sau despre Daddy Issues

Am fost si sunt fan Spiderman de cand eram mic, aveam jucarii, postere, haine cu el si ma uitam religios la desenele animate, am vazut toate filmele dinainte si am asteptat cu nerabdare acest film deoarece dupa scenele cu el din Civil War am fost convins ca cei de la Marvel stiu cum sa faca un film in care Spiderman sa fie cel din benzile desenate.

Filmul nu m-a dezamagit, e un film bun. E cel mai bun film Marvel ? Nu. E cel mai bun film cu Spiderman ? Poate. E cam la egalitate cu Spiderman 2. E insa o gura de aer proaspat deoarece nu e un film in care universul, galaxia sau planeta sunt in pericol iar personajul negativ nu vrea sa le distruga. E cel mai bun villain din MCU, la egalitate cu Loki si Wilson Fisk. Michael Keaton ca Adrian Toomes/Vulture e una din cele mai inspirate alegeri si poate si de aceea e unul din cele mai bune personaje negative din Universul Marvel.

Povestea filmului e simpla si la obiect, in fond personajul principal e un super-erou de 15 ani ce inca nu stie e…

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Mass Effect 1 Review

Tu esti Shepard. Esti singura speranta a omenirii. Daca nu ai mai auzit de povestea asta pana acum inseamna ca nu ai jucat nici un alt joc sau vazut vreun film. Acum, desi povestea e cliseica pana in maduva oaselor nu am putut sa nu joc un RPG atat de laudat atat de gameri cat si presa de specialitate.

Un alt motiv pentru care am vrut sa joc Mass Effect e faptul ca pe alocuri se inspira din trilogia Fundatia, de Isaac Asimov si ca fan al scriiturii sale nu am putut rata un asemenea joc.

Dupa cum spuneam, povestea e destul de cliseica, tu esti Shepard, un soldat pamantean ales sa devina Spectru, adica un fel de James Bond interspatial ce nu raspunde decat in fata unui consiliu. Totul bine si frumos pentru al nostru oier (Shepard/Shepherd, get it ?)dar fix in misiunea importanta in care isi arata calitatile totul merge prost pentru el. Si de aici urmeaza o poveste demna de Hollywood in care eroul nostru dovedeste tuturor ca defapt se pregateste o conspiratie uriasa pentru a elimina via…