Treceți la conținutul principal

Eu si filmul

A word of warning... In space no one can hear you scream.


ALIENVoi începe o rubrică săptămanală în care voi prezenta un film pe care eu îl consider bun, începând cu anul 1979 şi până la blockbusterele de azi.

Primul film ales este Alien, realizat cu un buget de doar 11 milioane de dolari, o capodoperă a lui Ridley Scott,dar şi a genului horror.Un film ce a reuşit să fascineze timp de mai bine de trei decenii şi să conţină a doua cea mai înfricoşătoare scena din istorie având în prim-plan ceea ce avea sa devină o creatura iconică a cinematografiei.

Filmul începe calm,lăsandu-te să te familiarizezi cu lumea imaginată de regizor în care răspunzând unui apel de ajutor, echipajul navei Nostromo descoperă o navă extraterestră părăsită şi câteva ouă ciudate. Dintr-un ou iese un mic parazit care se ataşează de unul dintre ei apoi acţiunea începe cu o “palmă peste faţa echipajului”.Din acel moment se pune în mişcare o cursă pentru supravieţuire în care este evident că cel de-al 8-lea pasager porneşte cu un avantaj.

Pe parcursul bătăliei pentru supravieţuire Ripley află că au fost trădaţi chiar de unul dintre ei (care sincer să fiu nu prea avea cum să nu asculte ordinele primite de la Companie ) şi că nu trebuie să se increadă decât în propriile simţuri,pentru a scăpa din acest coşmar.

Însă exact această luptă ne aduce in lumea filmului primul personaj principal feminin puternic.Cel ce avea să deschidă calea pentru alte personaje similare precum Sarah Connor,Lara Croft,Trinity şi multe altele.

Povestea este foarte bună,muzica de asemenea antrenantă,reuşind să îti bage groaza în vene iar la finalul filmului vei ezita înainte de a merge pe un coridor întunecat şi toate acestea mulţumită lui Ridley Scott.

Jos pălăria !