Treceți la conținutul principal

Scoala la romani

In primul rand,stim cu totii ca prichindeii de la gradinita au fost adusi cu un an mai repede la scoala.Un lucru bun in principiu dar aplicat extrem de prost.

De ce e buna ideea? Pentru ca ii obisnuieste pe copii cu lumea total diferita din scoala.Sa fim seriosi,la gradinita dormeau,se jucau,mancau si plecau acasa.

Apoi terminau gradinita si intrau in clasa I erau complet bulversati ei fiind obisnuiti ca sa faca ce vor,sa nu ii bata nimeni la cap cu invatat,scris,etc.Noul sistem teoretic trebuie sa ii invete cu scoala prin metoda tranzitiei,iar asta e o idee buna aplicata prost.

Prost pentru ca i-a luat atat pe parinti cat si pe copii prin surprindere,nu au intrebat pe nimeni daca e de acord si nici din punct de vedere logistic nu erau pregatiti.Nu sunt destule clase,iar daca cei de la minister nu stiau le zic eu:nu poti contrui o clasa peste noapte.De asemenea nici profesori nu sunt,iar asta se vede,la toate nivelurile invatamantului romanesc.

Atata timp cat un viitor profesor ia note de 5,6 la examen,il pica,dar intra in sistem pentru ca nu au alte variante atunci nu ai ce sa le ceri.Cum poti tu,ca profesor care a picat acel examen sa vi intr-o clasa si sa predai materia respectiva,daramite sa le mai si ceri elevilor sa fie buni,chiar olimpici ?

La polul opus se afla acei profesori care sunt batrani,obisnuiti cu alt sistem,alte vremuri,alti elevi.Am intalnit astfel de profesori,care veneau,se asezau pe scaun,faceau prezenta,ascultau apoi dictau lectia noua si plecau.Cu asa profesori nu iti va placea materia din in ruptul capului.Totusi am intalnit si profesori care desi predau ceva la care eram paralel m-au facut sa inteleg.Din pacate astfel de profesori sunt rari,predominant sunt cei pe care ii asteapta pensia sau groapa dupa caz.

Singura salvare vine din partea activitatilor extrascolare,cursuri,ateliere sau orice altceva.Pentru ca acolo ai sanse sa cunosti noi oameni cu pasiuni similare,profesori care chiar fac meseria asta din placere.

Pentru ca la noi sistemul e la fel ca drumurile:stricat si doar peticit pe alocuri.
Postări populare de pe acest blog

Melodia de duminica

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Am incercat ceva nou !