Treceți la conținutul principal

Eu si filmul-2000

Memory can change the shape of a room; it can change the color of a car. And memories can be distorted. They're just an interpretation, they're not a record, and they're irrelevant if you have the facts. 

Memento-2000

Am scris aici despre filmul de debut a lui Christopher Nolan,Following,asa ca ce film din anul 2000 puteam sa aleg ?Normal ca tot un film de el,unul ce iti invarte mintea si te face sa il revezi la infinit pentru a-l intelege cum trebuie.

Povestea din Memento pare simpla la inceput,un tip cu probleme de memorie ce incearca sa gaseasca criminalul ce i-a ucis sotia si l-a adus pe el in starea asta.Pare simplu,dar modul in care ne este prezentata e unic si genial.

Povestea se imparte in doua planuri: in primul plan sunt scenele alb-negru ce sunt puse in ordine cronologica si cele color ce sunt prezentate de la sfarsitul filmului spre inceput.Acest model a fost aplicat de Nolan pentru a face spectatorii sa empatizeze cu personajul principal,un rol impecabil a lui Guy Pierce pe care il mai vazusem in The Time Machine,dar este similar cu modul in care a fost spusa povestea din Following.

Carrie Ann-Moss si Joe Pantoliano sunt de asemenea perfecti in rolurile lor si te fac sa ii iubesti intr-o scena si sa ii urasti in cealalta.

Desi am vazut filmul de aproximativ 4-5 ori nu sunt sigur ca am reusit sa il inteleg complet pana acuma,asa ca o sa caut o versiune a filmului ce prezinta scenele in ordine cronologica,dar la o prima sau a doua vizionare trebuie sa il vedeti asa cum a fost el initial gandit.

Alt film foarte bun din 2000: American Psycho