Treceți la conținutul principal

Eu si filmul-2003

Hold your ground, hold your ground! Sons of Gondor, of Rohan, my brothers! I see in your eyes the same fear that would take the heart of me. A day may come when the courage of men fails, when we forsake our friends and break all bonds of fellowship, but it is not this day. An hour of woes and shattered shields, when the age of men comes crashing down! But it is not this day! This day we fight! By all that you hold dear on this good Earth, I bid you *stand, Men of the West!* 

Lord of the Rings: The Return of the King

11 premii Oscar.11 !!!

Totusi,trebuie sa spun mai mult de doua cuvinte despre film.In afara faptului ca e un film extraordinar de bun,o lectie despre cum ar trebui sa fie o trilogie (Matrix,in banca si ia notite !)dar mai ales e un film ce este bun nu doar din punct de vedere vizual,al actiunii sau bun doar pentru copii sau adulti.
E un film ce merita vazut fie ca esti fan sau nu,pentru ca merita apreciata calitatea sa.

Putine serii de filme reusesc sa fie la fel de bune pe parcursul a mai multe filme,putinele exceptii fiind de asemenea filme foarte bune si foarte apreciate,poate cel mai bun exemplu este chiar Nasul,film ce a reusit sa pastreze aceeasi calitate de-a lungul a trei filme.La polul opus e unul din filmele mele preferate,Matrix ce insa cu ale sale Revolutii si Reincarcari nereusind sa se ridice la nivelul primului.

Stapanul Inelelor nu face parte din nici una din aceste categorii: o spun eu,fanii dar si Academia de Film ce i-a oferit 11 premii Oscar,cu unul mai putin decat merita pentru ca Andy Serkis merita Oscarul la fel de mult ca orice alt actor,prestatia lui fiind magnifica,in nota cu filmul.

Lord of the Rings e o trilogie ce merita vazuta,iar acum ca Peter Jackson face si din Hobbit o trilogie cu atat mai mult trebuie vazute si acestea ce sper sa fie la acelasi nivel de-a lungul celor trei filme.The Hobbit e bun,dar primele au fost mai bune.

Postări populare de pe acest blog

Mama lor de calendare

Pentru ca tot urmeaza o perioada importanta pentru crestinii ortodocsi,mi-am pus cateva intrebari.De ce Pastele e sarbatorit la date diferite de catolici si ortodocsi ?Am crezut ca e vorba de calendare diferite,dar totusi Craciunul si Anul Nou sunt in aceeasi zi,asa ca am incercat sa aflu.Un raspuns pe care l-am gasit e: 

Părintii întruniţi atunci au combătut arianismul, au statuat mai multe reguli pentru doctrina creştină şi au decis ca data Paştilor să fie în prima duminică dupa luna plină ce urmează echinoctiului de primăvara, dar să nu pice în aceeaşi zi cu Paştele evreiesc, caz în care Paştele creştin va fi sărbătorit cu o săptămână mai târziu decât ziua evreilor.
Adica la un sinod s-a stabilit data la care sa fie sarbatorit Pastele ?Nu e ca si cand Iisus ar fi murit la o anume data,la naiba ii punem moartea cand e luna semi-plina si sta pe stanga.Dar mai ales,vorbim aici despre doua biserici-Catolica si Ortodoxa ce au acelasi zeu,sfanta treime si asa mai departe(da,stiu ca sunt de…

Vechi,dar actual

Pentru ca tot am fost in perioada alegerilor:
Nimic nu s-a schimbat sau se va schimba in politica romaneasca.

Melodia de duminica