Treceți la conținutul principal

Basm...partea a doua

Pe vremea cand regi multicolori dominau lumea,un timp atat de indepartat incat istoricii nu pot confirma cu certitudine adevarul acestor povesti a trait un mare cavaler,dar povestea aceasta este despre o fetita,nascuta intr-o familie saraca dar demna,astfel ca acest cavaler nu are nici o legatura cu ea.
Fetita,pe numele ei Marie,crestea intr-un an cat celelalte fetite si restul persoanelor normale,si astfel,la 18 ani,era suficient de mare pentru a allege intre o casatorie ce avea sa asigure un trai demn familiei ei sau o cariera in Vegas ce asigura doar traiul.Nemultumita de aceste optiune ea isi facu bagajele si pleca fara sa anunte macar administratorul.
Dupa zile si nopti de mers ea se opri la un han,unde ceru cazare singurul loc pe care si-l putea permite era in grajd,langa magari si o familie de evrei.Mirosul de grajd,tamaie si un luceafar ce stralucea mai tare ca in poeziile lui Eminescu o facura sa nu poata adormi.Ramasa astfel singura cu gandurile sale puse la cale un plan ce avea sa o salveze din saracie si a ajunga acolo unde considera ca ii este locul,la o curte imparateasca.
In dimineata urmatoare ea pleca spre Sud,unde auzise de un concurs al magicienilor,ce avea sa determine urmatorul vrajitor al curtii si poate chiar omul cel mai de incredere al regelui,cel ce conducea din umbra.
Odata ajunsa la palat,trecu prin piata si “imprumuta” cateva haine ponosite,exact marimea ei si care o faceau sa para batrana si inteleapta,adica o schimbau complet.La intrarea in curtea imparateasca unde se tinea concursul fu rugata sa isi semneze initialele,insa pentru ca parintii ei au fost saraci ii spusera doar Marie.Totusi reusi sa resolve problema in mod elegant si intelligent,dubland initiala M.
Primii participant alesesera cateva trucuri simple,cu carti ce nu impresionau pe nimeni,apoi trucuri precum inghitit de sabii sau eclere.
Atunci cand fu randul ei,MM alesese sa surprinda prin noutate.Ajunsa in fata multimii ea le spuse: Vedeti elefantul acesta ?Pentru ca nimeni nu indrazni sa spuna ceva ea continua: Nu il vedeti pentru ca nu credeti in magie.
Auzind aceste vorbe imparatul se simti umilit si o izgoni de la palat.Ajunsa din nou pe drumuri ea isi baga picioarele in balegarul din mijlocul drumului,se sterse si pleca plina de furie.
La capatul unei calatorii grele cu metroul,unde nimeni nu avu curajul sa stea langa ea fara sa se tina de nas,ajunse intr-un teritoriu necunoscut pana atunci.Ani mai tarziu era deja o vrajitoare in toata regula si ajunse sa se casatoreasca cu un rege vaduv.Dar,in ziua nuntii regale ii prezenta pe fiica sa,Alba ca Zapada.

-Sa-ti stea in gat mancarea,ingana incet Marie.