Treceți la conținutul principal

Eu si filmul-2009

You've been up here too long man. You've lost your marbles.


Moon - 2009

Sunt destul de sigur ca majoritatea oamenilor care considera Oblivion un dar divin al genului SF nu a vazut Moon, film care are aceeasi idee dar o transpune intr-un film mult mai bun cu un buget infinit mai mic.

Sam Rockwell nu e suficient de cunoscut,desi are in repertoriu filme foarte bune precum The Green Mile care e extrem de bun,totusi reuseste sa tina filmul in spate cu o prestatie de exceptie avand in vedere ca este singurul personaj care apare in film. Bine,nu este singurul ci doar singurul care trebuie sa transmita emotii avand in vedere ca Kevin Spacey are un rol in care isi imprumuta doar vocea.

Pentru cei care nu au vazut nici Moon si nici Oblivion il recomand clar pe cel dintai pentru ca e un film mult mai bun si cu o poveste transmisa mai eficient si cu emotie,Sam Rockwell fiindu-i superior lui Tom Cruise la acest capitol. Totusi,pentru a fi mai clar,povestea e simpla: Sam Bell e angajat cu un contract de 3 ani sa aiba in grija o baza lunara ce se ocupa cu extragerea si trimiterea catre Pamant a Hellium-3. Totusi el simte ca ceva nu e in regula si reuseste sa descopere o conspiratie si incearca sa revina pe Terra.

PS: Initial am vrut sa scriu despre Inglorious Basterds,dar in cazul lui vorbeste numele regizorului in mare,Tarantino fiind fie iubit fie urat iar filmele sale sunt cam la fel,ori apreciate ori neintelese.