Treceți la conținutul principal

Eu si filmul - 2011

"No"

 Rise of the Planet of the Apes-2011

   Totul a inceput in 1963, odata cu cartea La planete de singes si in 1968 a fost produsa prima adaptare pentru marele ecran, film ce a avut 4 continuari, un show tv si in 2001 Tim Burton a facut un remake al primului film, totusi, fara Johnny Depp.

   Totusi Rise of the Planet of the Apes e mai degraba un reboot al francizei nu doar un alt remake deoarece spune povestea intr-un mod mult mai infricosator, mai realist si imprumuta elemente din seria originala de 5 filme.

In rolul conducatorului revolutiei simiene este Andy Serkis, cunoscut de toata lumea drept Gollum in seria Lord of the Rings si din nou reuseste o interpretare fantastica, practic el este cel care a demonstrat Academiei de Film American ca si actorii care interpreteaza prin motion-capture merita o sansa la Oscar.

In alte roluri se regasesc James Franco (Oz the Great and Powerful), Freida Pinto (Slumdog Millionaire) si Tom Felton (Harry Potter) si isi fac treaba bine, Felton a fost singurul care mi-a lasat o impresia foarte buna poate si din cauza ca l-am asociat cu Draco Malfoy, dar totusi se pare ca i se potrivesc rolurile negative.

Filmul e unul ce merita vazut, te pune putin pe ganduri iar acum abia astept continuarea pentru ca primul film a plantat perfect semintele pentru sequel si a lasat chiar si oua de paste (easter eggs) pentru cei care au vazut primele filme.