Treceți la conținutul principal

Eu si filmul - 2011

"No"

 Rise of the Planet of the Apes-2011

   Totul a inceput in 1963, odata cu cartea La planete de singes si in 1968 a fost produsa prima adaptare pentru marele ecran, film ce a avut 4 continuari, un show tv si in 2001 Tim Burton a facut un remake al primului film, totusi, fara Johnny Depp.

   Totusi Rise of the Planet of the Apes e mai degraba un reboot al francizei nu doar un alt remake deoarece spune povestea intr-un mod mult mai infricosator, mai realist si imprumuta elemente din seria originala de 5 filme.

In rolul conducatorului revolutiei simiene este Andy Serkis, cunoscut de toata lumea drept Gollum in seria Lord of the Rings si din nou reuseste o interpretare fantastica, practic el este cel care a demonstrat Academiei de Film American ca si actorii care interpreteaza prin motion-capture merita o sansa la Oscar.

In alte roluri se regasesc James Franco (Oz the Great and Powerful), Freida Pinto (Slumdog Millionaire) si Tom Felton (Harry Potter) si isi fac treaba bine, Felton a fost singurul care mi-a lasat o impresia foarte buna poate si din cauza ca l-am asociat cu Draco Malfoy, dar totusi se pare ca i se potrivesc rolurile negative.

Filmul e unul ce merita vazut, te pune putin pe ganduri iar acum abia astept continuarea pentru ca primul film a plantat perfect semintele pentru sequel si a lasat chiar si oua de paste (easter eggs) pentru cei care au vazut primele filme.

Postări populare de pe acest blog

Melodia de duminica

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Am incercat ceva nou !