Treceți la conținutul principal

Serialul - Episodul 1 - Pilot

Intr-un intuneric deplin, genul ce iti patrunde in suflet si aduce la viata cele mai mari temeri ale tale . Intr-un astfel de decor se gasea John Casey, un contabil cu clienti importanti de pe Wall Street ce il plateau faraonic pentru a-i scapa de impozite, amenzi sau sa le ascunda contul secret, pastrat pentru escapadele erotice cu amanta.

Implicarea totala in munca sa l-a facut sa ajunga la 40 de ani fara sotie sau copii, doar cu relatii pasagere cu femei al caror nume il uita inca dinainte de a ajunge in pat cu ele.

- Johnny baiete, ai ajuns in gaoaza iadului ! Ii raspunse doar linistea ceea ce facu sa ii inghete sangele in vene. Aceeasi teama il facu sa nu se miste de pe loc, ramanand cu spatele la ceea ce presupunea ca era un perete.O zi intreaga nu se misca, fiecare respiratie, fiecare bataie a inimii ii rasuna in strafundurile mintii, acum fiecare gand ii devenea un cosmar iar linistea ii deveni cel mai bun prieten. Insa chiar si aceasta stare de liniste si calm ii fu spulberata atunci cand auzi un zgomot, scurt si slab dar care in acel moment avea intensitatea unui tren pentru John.

Frica il facu sa reactioneze incet, calculat si sa se tarasca de-a lungul si de-a latul incaperii incercand sa descopere daca imaginatia ii juca o festa sau sursa zgomotului era reala. Nici nu fu in stare sa constientizeze posibilul pericol, darmite sa incerce sa se fereasca din calea sa daca s-ar fi intamplat ceva. Deodata o durere surda ii cuprinse intregul trup si il facu sa se inconvoaie pe podea pana ajunse in pozitie de fetus iar apoi adormi.

A doua zi, intunericul deveni parte din el, linistea deveni natura lui si ajunsese in stadiul in care orice urma din viata anterioara ii fusese stearsa din ADN. Foamea il facu totusi sa se miste asa ca acum se plimba de-a lungul si de-a latul incaperii tarandu-se in 4 labe. La un moment dat gasi in coltul camerei o gaura in care nu ezita sa isi bage mana. Un sobolan reactiona rapid la invadarea spatiului personal dar John reactiona mult mai rapid prinzand biata creatura si rupandu-i coloana vertebrala.

L-a tarat afara si fara sa mai prezinte urme din omul dinainte de intuneric incepu sa se infrupte cu sete din sobolan. In restul zilei, fara a se mai gandi la nimic se plimba pur si simplu prin incapere si incerca sa creeze o inchisoare mentala a noii sale locuinte.

Ziua urmatoare cand se trezi primul lucru pe care il vazu fu lumina ce patrundea prin trapa deschisa in tavan dar mai important observa scara de sfoara. Dupa 2,3 incercari nereusite din cauza starii in care se afla reusi sa se catere afara.

La iesirea din trapa observa ca era la capatul unui hol iar in cealalta parte era o usa intredeschisa dinspre care venea un miros cald, de mancare proaspata, un miros pe care il uitase.

Tinandu-se de perete reusi sa se tarasca spre usa, se apropie si o impinse usor. Imaginea din fata ochilor il soca: in contrast cu holul sau pivnita, camera era de un lux inimaginabil. In dreapta era un semineu in care flacarile ardeau ca in filmele de Craciun iar deasupra era un cap de cerb. In stanga camerei era o biblioteca, iar in fata ei un fotoliu masiv din piele. Dar ceea ce il atragea cel mai mult era masa mare, aflata in mijloc, plina cu bunatati de care insa nu indrazni sa se apropie in ciuda foamei.

Din lateral auzi o voce ce ii spuse cu calm:
- Bun venit, domnule Casey ! Luati loc, am destula mancare.
- Pre...prefer sa stau in picioare. Cine sunteti ?

Misteriosul om il ocoli, apoi se indrepta direct spre capatul mesei si se aseza.
- Da-mi voie sa insist. Promit ca totul va fi clar dupa. Mult mai clar, ii zise cu un zambet pe fata ce il nelinisti pe John.

Slabit si temator dar mai ales atent la ceea ce il inconjura, lectie invatata in intuneric, izbuti sa se aseze. Interlocutorul sau, desi aflat in partea cealalta a mesei il privi drept in ochi, dar parea sa vada pana in suflet. Ridica paharul cu vin si in continuare zambind:
- Sa fie intr-un ceas bun !
John incerca sa isi pastreze calmul si sa asculte de ratiune din nou ca un om civilizat desi instinctele inca incercau sa preia controlul, asa ca ridica si el paharul pentru a nu-l infuria pe omul misterios ce probabil il inchise acolo.

- Domnule Casey, ma numesc Randall Baker. Sunt sigur ca nu stiti cine sunt dar va asigur ca eu stiu totul despre dumneavoastra. Eu v-am adus aici.

Aceasta confirmare il lovi pe John in moalele capului iar respiratia i se opri pentru o secunda. In clipa urmatoare se ridica de la masa si cu pumnii in aer incepu sa urle frenetic:
- Vei plati pentru asta, te voi urmari toata viata, de acum incolo scopul meu va fi sa te fac sa suferi pana cand ajungi sa iti implori moartea. Si daca crezi ca glumesc te inseli, iar daca crezi ca ma cunosti...e o gluma, sunt alt om, totul datorita tie. Vei fi omorat de propria creatie, e o promisiune.

Randall se ridica de la masa si arbora in continuare zambetul acela infricosator:
- Johnny, Johnny...nu fa promisiune daca nu esti in stare sa le duci pana la capat.

Se indrepta spre John si cand ajunse la 1 metru in fata lui il privi direct in ochi si ii facu semn cu mana sa se aseze.
- Stai jos. Stai si asculta ce am de spus. Povestea abia incepe si e mult mai interesanta si mai civilizata decat abordarea ta groteasca, rudimentara.