Treceți la conținutul principal

Alba ca Lenor-u

A fost odata ca niciodata pana atunci, intr-un regat aflat la capatul lumii o regina buna la suflet ce insa avea un mare of: nu avea nici un mostenitor. Insa cum statea ea pe geam si se uita pe geam la ninsoare veni regele si o ajuta cu dorinta ei cea mai apriga.

Noua luni mai tarziu regina nascu o fetita dar muri imediat dupa aceea. Pentru ca bebelusul era foarte palid regele decise ca numele fetei sa fie Palida-ca-Zapada dar pentru ca nu ar fi dat bine ca un mostenitor regal sa poarte un astfel de nume se multumi cu Alba ca Zapada.Pentru ca nu se putea ca un rege de statura sa sa fie singur acesta se casatori cu o femeie pe cat de frumoasa pe atat de rea ce isi dorea sa fie cea mai frumoasa din lume si era dispusa sa apeleze la magie pentru a-si satisface ego-ul. Tocmai de aceea crease o oglinda ce ii confirma intotdeuna frumusetea.

In ziua in care o intalni prima data pe Alba ca Zapada aceasta manca piure de cartofi si presimtind ca ea va fi un obstacol in calea ei regina sopti:
-Sa iti stea in gat.

Vraja nu avu efectul scontat, dar copilei ii aparu pe frunte un S, si spera regina ca acel semn sa o faca sa fie urata si respinsa de toti.

In ziua in care Alba ca Zapada implini 18 ani Regina isi scoase oglinda de la naftalina si o intreba:
-Oglinda, oglinjoara cine-i cea mai frumoasa din tara ?
Iar oglinda pentru prima data dupa multi ani ii spuse:
-Esti frumoasa regina mea ca doua stele dar e cineva in regat care e de neegalat. Alba ca Zapada e numele ei.

Asa ca regina il chema la curte pe vanatorul oficial si licentiat al palatului si ii ordona sa o duca pe printesa in padure si sa o omoare iar apoi sa ii aduca ficatul ei ca dovada.

Odata ajunsi in padure vanatorul scoase pusca si cureaua lata din ghiozdan dar pentru ca nu avea tinta la el o rata pe fata iar aceasta fugi in adancimea padurii unde isi pierdu urma. Umilit, vanatorul se duse la magazin si cumpara ficat de porc si il prezenta reginei ca fiind al fetei. Aceasta avea sufletul atat de negru incat decise sa il manance la urmatoarea editie Fear Factor.

Alba ca Zapada rataci prin padure 3 zile si 3 nopti apoi intr-un final ajunse la o casuta mica si pentru ca nimeni nu raspundea decise sa intre. Acolo vazu ca totul era mic, ca pentru pitici dar pentru ca era obosita decise sa se duca direct la culcare. Se puse in ultimul patut si adormi.

Seara ajunsera acasa si stapanii casei, 7 pitici ce lucrau in mina de diamante aflata cumva in mijlocul padurii. Primul gasi patul nefacut:
-Cineva a stat in patul meu.
Apoi al doilea facu aceeasi constatare si la fel pana la ultimul care le spuse celorlalti.
-Baieti, a fost o zi lunga, hai stingeti lumina si la culcare.

A doua zi de dimineata Alba ca Zapada se trezi si facu curat si de mancare pentru ca si restul piticilor sa o placa iar acestia o primira cu bratele lor mici deschise larg.

Intre timp la palatul regal Regina descoperi ca Alba ca Zapada era inca in viata, dupa ce vanatorul se confesa la spovedanie asa ca regina pleca in padure cu scopul de a o ucide cu mana ei pe fata.

Odata ajunsa la casuta batu la usa si cand Alba deschise usa o impusca si pleca fericita cu gandul ca e din nou cea mai frumoasa din regat.

Atras de impuscaturi trecu pe acolo un print din regatul vecin si o vazu pe Alba ca Zapada zacand intr-o balta de sange asa ca fara sa stea pe ganduri o lua si o duse la spital.

Atunci cand isi reveni fata ii ramase vesnic recunoscatoare printului dar ii refuza cererea in casatorie pentru ca nu il cunostea si se intoarse acasa unde ii povesti tatalui ei totul iar acesta ordona ca regina sa fie intemnitata alaturi de oglinda ei pentru a suferi pentru restul vietii stiind ca nu e cea mai frumoasa.

The End-u sfarsitului.

Postări populare de pe acest blog

Mama lor de calendare

Pentru ca tot urmeaza o perioada importanta pentru crestinii ortodocsi,mi-am pus cateva intrebari.De ce Pastele e sarbatorit la date diferite de catolici si ortodocsi ?Am crezut ca e vorba de calendare diferite,dar totusi Craciunul si Anul Nou sunt in aceeasi zi,asa ca am incercat sa aflu.Un raspuns pe care l-am gasit e: 

Părintii întruniţi atunci au combătut arianismul, au statuat mai multe reguli pentru doctrina creştină şi au decis ca data Paştilor să fie în prima duminică dupa luna plină ce urmează echinoctiului de primăvara, dar să nu pice în aceeaşi zi cu Paştele evreiesc, caz în care Paştele creştin va fi sărbătorit cu o săptămână mai târziu decât ziua evreilor.
Adica la un sinod s-a stabilit data la care sa fie sarbatorit Pastele ?Nu e ca si cand Iisus ar fi murit la o anume data,la naiba ii punem moartea cand e luna semi-plina si sta pe stanga.Dar mai ales,vorbim aici despre doua biserici-Catolica si Ortodoxa ce au acelasi zeu,sfanta treime si asa mai departe(da,stiu ca sunt de…

Vechi,dar actual

Pentru ca tot am fost in perioada alegerilor:
Nimic nu s-a schimbat sau se va schimba in politica romaneasca.

Melodia de duminica