Treceți la conținutul principal

Serial- Episodul 2- Discutia de la miezul noptii

Randall se intoarse la locul sau si incepu:
-Eu sunt...
-Un criminal ! urla John.
Zambetul de pe fata lui Randall disparu pentru prima data de la inceputul discutiei lor si pe un ton ridicat ii spuse:-Liniste ! Incerc sa fiu o gazda buna, manierata dar tu intreci masura. Si prefer asasin, criminal suna atat de...urat. Spune-mi, ai numi o prostituata curva ? Tu, probabil ca da. Dar ai gresi, doar una dintre ele o face pentru bani. Situatia e la fel si aici. Ai suparat pe cine nu trebuie iar eu primesc bani pentru a "vindeca" supararea.

John cobori capul.
-Ce am facut, cui ?
-Ce te face sa crezi ca iti voi spune ?
-Sunt in viata inca si iti stiu numele. Deci nu poti sau nu vrei sa ma omori dar o vei face.

Randall dadu aprobator din cap si lua o inghititura de vin.
-Nu stiu numele persoanei, nu am vorbit niciodata direct. Tot ce stiu e ca e un mare mahar, contracte cu guvernul si tot tacamul. Ceva pentru armata, imbunatariri pentru soldati. Nu imi pasa ce-i drept, cat timp sunt platit poate sa faca nisip si sa il exporte in Sahara. Ai dreptate, nu trebuie sa mori. Cel putin nu inca, a fost singura lui conditie: sa fie ultimul lucru pe care il vezi.

Mai lua o inghititura din vin, il puse jos,se ridica de pe scaun si ii facu lui John semn cu mana.
-Destul pentru astazi. Haide sa iti arat unde vei dormi, asta daca nu vrei inapoi in pivnita. si rase cu pofta

John, cu aceasi privire goala ca mai inainte se ridica de la masa. Atunci cand Randall isi puse bratul pe umerii sai observa cu adevarat masivitatea lui. Era bine cladit, probabil o cerinta a meseriei se gandi el. Iar alaturat subnutritului John, parea un adevarat Gulliver.

Cei doi au intrat pe coridorul din care venise Randall iar lui John ii fu desemnata camera din stanga in timp ce gazdei sale ii reveni camera de vizavi. Inainte sa intre in camera John intreba:
-Nu iti e teama ca voi fugi ?
-Nu ai unde, suntem in mijlocul tarii de Nicaieri. rase puternic in timp ce intra in camera si o incuie.

Postări populare de pe acest blog

Melodia de duminica

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Am incercat ceva nou !