Treceți la conținutul principal

Serial- Episodul 3 - Clar ca sticla

Odata ramas singur in camera John privi in jur. Puse ochii pe fereastra si se indrepta spre ea. Desi era noapte vedea foarte clar ca Randall spusese adevarul: nu avea unde fugi. Era o intreaga padure in fata, doamne, cat ii lipseau luminile orasului acum.Se intoarse si scruta camera, patul parea comfortabil si imbietor dar John nu dorea sa doarma. Vroia sa se termine totul, intr-un fel sau altul.

Petrecu urmatoarele 10 minute cautand ca un maniac prin camera, dulap, baie. In cele din urma se lasa pagubas si se indrepta din nou spre geam. Atunci cand privi in zare il lovi ca un traznet.Se descalta, inveli pantoful in patura de pe pat si lovi usor geamul. Uitandu-se peste umar tot timpul culese cioburile si isi alesese unul ce ii parea potrivit pentru ceea ce avea de gand.

Il stranse puternic in mana pana cand sticla se inrosi, apoi stranse pumnul si la celalalt brat. Privea cum se umflau venele, apoi inchise ochii si zicea o ultima rugaciune. O lacrima i se prelingea pe obraz.

Insa linistea ii fu intrerupta atunci cand auzi un zgomot in camera de vizavi. Sperietura parea sa ii fi schimbat gandul. Se ridica de pe jos, trase draperia pentru a ascunde geamul spart dar ciobul din mana il puse in buzunar.

Apoi se duse si facu cel mai lung dus din viata lui. Atunci cand iesi ii era totul foarte clar:
-Maine se va termina totul.

Desi dulapul era plin de haine curate el le lua pe ale sale inapoi si se intinse pe jos,langa pat.
-Da, maine se va incheia totul. si pentru prima data dupa mult timp adormi zambind.
PS. Stiu ca era zi de basm dar....nu am avut inspiratie. Iar calitatea ultimului nu a fost cum as fi vrut, poate saptamana viitoare. Cert e ca ma voi revansa cu o poveste speciala de Craciun.