Treceți la conținutul principal

Serial- Episodul 3 - Clar ca sticla

Odata ramas singur in camera John privi in jur. Puse ochii pe fereastra si se indrepta spre ea. Desi era noapte vedea foarte clar ca Randall spusese adevarul: nu avea unde fugi. Era o intreaga padure in fata, doamne, cat ii lipseau luminile orasului acum.Se intoarse si scruta camera, patul parea comfortabil si imbietor dar John nu dorea sa doarma. Vroia sa se termine totul, intr-un fel sau altul.

Petrecu urmatoarele 10 minute cautand ca un maniac prin camera, dulap, baie. In cele din urma se lasa pagubas si se indrepta din nou spre geam. Atunci cand privi in zare il lovi ca un traznet.Se descalta, inveli pantoful in patura de pe pat si lovi usor geamul. Uitandu-se peste umar tot timpul culese cioburile si isi alesese unul ce ii parea potrivit pentru ceea ce avea de gand.

Il stranse puternic in mana pana cand sticla se inrosi, apoi stranse pumnul si la celalalt brat. Privea cum se umflau venele, apoi inchise ochii si zicea o ultima rugaciune. O lacrima i se prelingea pe obraz.

Insa linistea ii fu intrerupta atunci cand auzi un zgomot in camera de vizavi. Sperietura parea sa ii fi schimbat gandul. Se ridica de pe jos, trase draperia pentru a ascunde geamul spart dar ciobul din mana il puse in buzunar.

Apoi se duse si facu cel mai lung dus din viata lui. Atunci cand iesi ii era totul foarte clar:
-Maine se va termina totul.

Desi dulapul era plin de haine curate el le lua pe ale sale inapoi si se intinse pe jos,langa pat.
-Da, maine se va incheia totul. si pentru prima data dupa mult timp adormi zambind.
PS. Stiu ca era zi de basm dar....nu am avut inspiratie. Iar calitatea ultimului nu a fost cum as fi vrut, poate saptamana viitoare. Cert e ca ma voi revansa cu o poveste speciala de Craciun.

Postări populare de pe acest blog

Melodia de duminica

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Am incercat ceva nou !