Treceți la conținutul principal

Serial - Episodul 4 - Mic dejun la Randall

- Trezirea printesa !

John deschise incet ochii si privi inspre directia vocii. Era Randall, asezat pe pat si uitandu-se la el de parca ar vedea un animal la gradina zoologica.
- Trezeste-te, am vesti bune. Am primit un telefon azi dimineata, calaul vine maine, asa ca hai sus, e o zi mare azi, trebuie sa fie. Vino, iti voi face micul dejun. Apoi Randall se ridica in picioare si parasi camera.
- Ia-te dupa miros daca te pierzi, si vocea i se indeparta din ce in ce mai tare.Lui John ii fura necesare cateva minute pentru a se dezmorti. Primul lucru pe care il facu inainte sa plece spre bucatarie fu sa verifice buzunarul. Ciobul luat din geam inca era acolo, dar trebuia sa isi amane putin planurile. "Trebuie sa aflu cine e de vina mai intai, apoi vor plati amandoi".

Odata ajuns in bucatarie fu aproape sa lesine cand mirosul mancarii ii patrunse in nari. Zilele fara mancare isi spuneau cuvantul. In clipa in care ii fu pusa omleta in farfurie o inghiti precum un personaj din desene animate, aproape fara sa clipeasca.

Tortionarul sau era asezat la capatul opus al mesei si parea sa ii priveasca direct in suflet.
- Sti ce m-a surprins la tine ? bineinteles ca nu astepta raspuns la intrebare, era clar ca avea de spus si nu putea fi oprit asa ca John continua sa savureze micul dejun. Esti prima victima pe care am ocazia sa o cunosc atat de aproape si de bine. Insa ma asteptam la putina lupta din partea ta, macar putina opozitie si sa iti spun drept eram perfect pregatit sa te tin in lanturi pana era nevoie. Dar ai fost docil ca un catel de poseta.

Cuvintele acestea il dureau pe John, dar nu vroia sa ii arate. "Nici nu o sa o vezi venind" isi spuse si isi incorda muschii piciorului pentru a verifica daca ciobul era acolo.
- Sti ce cred eu ? Cred ca nu iti e teama de moarte pentru ca sti ca esti deja pierdut. Am citit undeva ca esti mort in clipa in care nu mai ai pentru ce trai, dar asta ar insemna ca tu nu ai fost niciodata viu. Ai fost un mic robotel care se conformeaza si pot sa imi dau seama de asta doar privindu-te.

Apoi se ridica la masa si ii lua farfuria goala din fata si intorcandu-i spatele se puse la chiuveta sa o spele. Nici macar nu ii mai oferi o alta portie, dar John simtea de ce. Senzatia de voma ii ajunse pana in gat asa ca fara alte cuvinte se ridica de la masa si se indrepta cu pasi repezi spre baia din camera sa si odata ajuns acolo isi infunda capul in toaleta.

Randall veni in usa, il privea si zambea. "Nici nu sti ce te-asteapta".