Treceți la conținutul principal

Dredd - 2012

I am the law.

 Dredd - 2012


In 1995 a aparut Judge Dredd, un film bazat pe benzile desenate "Judge Dredd" insa din primele minute incalca prima regula a personajului - ii arata fata.

Ce-i drept sub masca se ascundea Sylvester Stallone si nu era greu de recunoscut, dar daca personajul nu isi arata fata nu ii aratati fata !

Totusi in 2012 a aparut filmul care a corectat greselile primului si a oferit un film foarte bun si apreciat atat de fanii benzilor desenate cat si de restul cinefililor. Karl Urban a preluat rolul principal si avand in vedere ca nu l-am vazut in nici un film major (recent am vazut cele doua Star Trek cu el) nu am avut nici o problema sa il confund cu personajul.

E un film dur, prezinta violenta intr-un mod foarte grafic si face pe alocuri exces de zel in prezentarea unor scene in slow-motion dar teoretic isi au locul in poveste. O poveste in care personajul negativ e Ma-Ma jucata de Lena Headey pe care majoritatea o vor recunoaste din Game of Thrones, dar pentru ca eu nu am vazut serialul o stiu din Terminator.

Oricum, concluzia e ca Dredd e un film foarte bun, merita vazut de oricine fie ca stie sau nu cine e personajul sau nu totusi as recomanda sa vedeti inainte de acesta filmul din 1995, e foarte interesant experimentul.