Treceți la conținutul principal

2014. An electoral

   2014. An electoral. Asta se traduce in politicieni care se fac ca ne vor binele si oameni care inca ii cred. Oameni la care le dai o paine te voteaza si isi si fac "selfie" in cabina sa demonstreze ca ei sunt loiali.

   Daca deschizi un site pe care sunt stiri politice si dai pe oricare articol vei vedea 2 tipuri de oameni: basisti si usl-isti. Unii cred ca marinarul e Noe si flota nu e disparuta e doar facuta arca si cei care cred ca Ponta si restul idiotilor de acolo sunt a doua venire a lui Iisus. Din pacate sunt prea limitati sa vada imaginea de ansamblu: toti sunt exact la fel.

   Nici un parlamentar, ministru, primar sau orice ar fi nu ne vrea binele noua. Isi apara interesele, buzunarul si prietenii. Daca te uiti pe listele cu parlamentari o sa vezi ca in marea majoritate sunt exact aceeasi oameni ca si acum 10 ani. Au schimbat doar partidele, cand o barca s-a scufundat au sarit in urmatoarea si tot asa. Dar oamenii nu vad asta, ei vad sticla de ulei, kilogramul de orez sau reducerea creditului bancar. Care e ultima gaselnita a Guvernului si care e o porcarie.

   Acum o sa sara unii sa spuna ca e bine, ca Guvernul ajuta oamenii care nu isi permit sa plateasca credite si e bine. Nu, nu e. Statul nu ar trebui sa iti finanteze tie termopanele, vacanta in Grecia sau mertanul. Ai luat credit - il platesti. Ca l-ai luat inainte de criza cand aveai salariul mai mare, asta e. Cand iti iei un asemenea angajament ti-l asumi. Plus ca statul nu e obligat sa iti dea nimic in plus fata de banii sau facilitatile pe care le meriti prin lege: drepturi, ingrijire medicala, pensie si asa mai departe. Ca nu o face asta e altceva.

   Problema e la noi, cei care ii votam. Cei care cred ca l-au prins de picior de D-zeu cand primesc un bon de masa de la stat si care nu vad ca acelasi stat iti ia cu cealalalta mana si ultimii bani. De demnitate ce sa mai vorbim. In anul 2014 exista oameni care cersesc un loc de munca. Iar parlamentarii se scalda in bani exact ca Scrooge McDuck si dau legi care tot pe ei ii avantajeaza.

   Si oamenii nu vad asta, ei au vederea limitata: ori esti ca mine ori esti un basist/usl-ist nenorocit. Vina nu e in totalitate a oamenilor, televiziunea are un rol urias in toata treaba asta. Tot felul de lichenii cu limba de 2 metri sunt in televiziune si fac emisiune ca inainte de '89, in care preaslavesc partidul si conducatorii. Si asa isi castiga ei salariile, pupand si lingand si "prostind poporul cu televizorul". Niciodata un singur om nu e prost, insa atunci cand se aduna mai multi prostia iese la suprafata si saritul pe geam ajunge sa fie o idee buna.

   Singura scapare din situatia asta de speriat ar putea sa fie o revolutie, pentru ca romanul rezista cat rezista dar la un moment dat se rascoala. Sa nu fie prea tarziu si mai ales nu prea degeaba pentru ca a mai fost una nu de mult si l-am dat jos pe dracul si i-am pus mana in dreapta in loc. Sau de ce nu, ar putea fi oprita inca din fasa de celelalte state carora le convine ca politicienii nostrii sa fure atata timp cat le cumparam avioanele la mana a 20-a, trimitem soldatii intr-un razboi inutil si ii lasam sa ne ia si ultimul metru patrat de pamant.

   Insa deja ma gandesc prea departe, momentan suntem in 2014, an electoral in care vom fi din nou pacaliti ca un bebelus sa deschida gura la zgomotul de avion doar ca sa ne fie bagate taxe si cacat in gura. Din toate partile caci toti sunt o apa si-un pamant.