Treceți la conținutul principal

Sa ne mai pese ?

   S-au umplut retelele sociale si intreg internetul cu postari de genul "R.I.P. Shirley Temple". In afara faptului ca eu stiam bautura si nicidecum actrita faptul ca a murit m-a lasat indiferent dar mi-am dat seama ca exista o multime de oameni spun RIP sau condoleanta sau cine stie ce fara ca macar sa ii pese cine a murit. Fenomenul nu e nou, doar ca astazi mi s-a aprins celebrul beculet deasupra capului.

   Primul caz a fost cel din seria cu masini, Paul Walker. A murit si instant au aparut bocitorii. Eu l-am vazut inainte de moarte doar in Life and Death of Bobby Z si desi era okay nu am ramas cu actorul in cap. Am vazut acum, dupa moartea sa toata seria Fast and Furious (e faina, a doua trilogie e mai buna totusi) dar tot nu sunt extrem de atins de talentul sau actoricesc. E pacat ca a murit pentru ca as fi vrut sa vad Fast 7 cum ar fi trebuit sa fie dar in rest nu ma intereseaza. De ce ? A murit tanar dar si-a asumat-o. Atunci cand te urci intr-o masina si mergi cu viteze uriase iti asumi faptul ca ajungi conserva, asa ca nu vad tragedia.

   Al doua situatie de nepasare a fost acum o saptamana (?)cand a murit Phillip Seymour Hoffman. Pe el l-am vazut ultima data in partea a doua a Jocurilor Foamei si la fel ca si inainte am ramas nepasator. Pe internet toata lumea spunea cat de pacat e ca a murit si ca le pare rau de familia lui. Aici vine intrebarea mea cinica: de ce ? El a murit bagandu-si droguri in vena. Stia ca are nevasta, copii, catel, purcel. Daca lui nu i-a pasat pe mine de ce sa ma intereseze ?

   Si la final cel de-al treilea scandal, cel fara nici o moarte. Justin Bieber a condus drogat sau beat si facea curse cu masini. Imediat americanii, ma rog "haterii" au creat o petitie care cere ca Bieber sa fie deportat. Nu sunt fanul lui si as face glume la fiecare doua minute cu el dar inclusiv mie petitia mi se pare o porcarie. In primul rand e eficienta ca udatul florilor pe timp de ploaia. Nu va fi deportat si chiar daca prin absurd ar fi tot ar face muzica, ar conduce neglijent sau mai stiu eu ce. Asa ca de ce te-ai deranja. Ca sa fie totul complet voi deveni "avocatul diavolului" si voi spune ca nici macar nu merita toata ura, cel putin nu la faza asta. In primul rand are vreo 20 de ani si face lucruri normale pentru varsta lui. Singura problema in situatia asta e ca el are fane si poate fani care sunt la varsta de burete. Adica absorb informatie si comportament si vazand ca Bieber se drogheaza, conduce si mai stiu eu ce o sa li se para ca e ceva normal. Deci Bieber ar trebui sa ia in considerare faptul ca el e idol si urmarit de milioane de oameni si nu ar fi chiar indicat sa faca totul atat de public pentru ca nu e okay. In rest sa faca ce vrea, mie o sa imi pese la fel de mult de el sau de restul.