Treceți la conținutul principal

Steam Reviews - The 39 Steps
La ora actuala am aproape 200 de jocuri cumparate pe Steam (nu ma laud,e chiar trist) si nu am pornit nici macar jumatate din ele. Cum rezolv problema asta, te intrebi ? Raspunsul e chiar simplu: transform jucatul lor in job ! *se aude din multime: ura, genial, a reinventat roata, traiti-ar familia !*

Adica serios, ce poate fi mai frumos decat sa iei ceva ce iti place si sa il transformi in job ? E ca si cum ti-ai pune melodia preferata ca alarma. Dar ca sa nu ma mai lungesc, ideea e simpla: iau lista de jocuri in ordine alfabetica si in fiecare luni voi vorbi (scrie, ma rog) despre jocul cu pricina. Suna simplu ? Sper, ca mai bine de atat nu am cum sa explic.

Primul joc ce imi apare in lista e The 39 Steps (fiindca in engleza "the" e adverb definitiv si considera 39 ca prim-cuvant si numerele vin inaintea literelor-logic). Nu imi amintesc cum am dat de el, de ce am dat de el sau de ce l-am cumparat. Cum spunea si Mackelmore "but shit it was 99 cents".

The 39 Steps e un visual novel ce imbina cititul cu jucatul dar in cazul de fata e o idee rea sa combini doua lucruri ok pentru ca iese ceva....meh...de la mediocru. Ca sa dau totusi Cezarului ce ii apartine de drept voi spune asa: nu sunt un fan al acestui gen de jocuri, evident altfel de ce l-as fi cumparat, asa ca e evident ca nu pentru mine a fost facut.

The 39 Steps e bazat pe un roman scris de John Buchan si chiar si Ian Fleming s-a inspirat din el pentru a crea seria celebra James Bond. Povestea e in tiparul genului si anume o conspiratie, spionaj, guvern, crime si etc, nu mi-a pasat suficient de mult de poveste sa o spun pe-a dreapta. Daca iti place genul acesta de jocuri, The 39 Steps e pentru tine altfel asteapta-te la un ebook semi-interactiv in care trebuie sa apesi 4 butoane sa deschizi o usa si sa torni bautura in pahar. Nu multumesc, prefer sa citesc cartea direct sau sa vad filmul, regizat de Hitchock.

Singurul lucru pozitiv pe care l-am obtinut dupa ce am terminat jocul a fost faptul ca am mai adaugat un joc completat 100% in lista cu achievements.

Concluzie: daca iti place genul de visual novel, joaca The 39 Steps, daca nu, fa economie.

Pret normal: 9.99 euro
Am platit: 0.99 centi
Nota finala: 2/10


Saptamana viitoare: Adam's Venture Trilogy

Postări populare de pe acest blog

Melodia de duminica

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Am incercat ceva nou !