Treceți la conținutul principal

Amnesia: The Dark Descent


Frictional Games e un studio de jocuri din Suedia ce a lansat pana acum 5 jocuri, toate apartinand genului horror. Primele 3 jocuri sunt Penumbra Overture, Penumbra Black Plague si Penumbra Requiem si prin ele am descoperit eu studioul. Penumbra Overture ramane cel mai de groaza joc din trilogie pentru ca m-a adus in stadiul in care il deschideam, auzeam muzica din meniul principal si il inchideam pentru ca ma treceau fiori.

Dupa incheierea trilogiei au lansat in 2010 Amnesia, un joc ce il are ca personaj principal pe Daniel, un tanar ce se trezeste intr-un castel bantuit de o creatura ce sta mai mult in intuneric si fara sa isi aminteasca de ce e acolo. Inaintand in poveste el incepe sa gaseasca notite scrise chiar de el in care isi explica motivele pentru care e acolo si faptul ca trebuie sa omoare pe cineva.

Povestea din joc e interesanta si descoperi odata cu personajul jocului firul povestii ceea ce te face sa fi extrem de conectat la joc. Atmosfera este si ea excelenta, Frictional reusind prin sunet si design sa creeze un loc in care nu ai vrea sa fi singur si sa ajungi sa fi paranoic, simtind tot timpul un fior pe sira spinarii si traind cu impresia ca cineva e tot timpul in spatele tau.

Interactiunea cu mediul inconjurator se face intuitiv, daca vrei sa interactionezi cu o usa dai click, ti apasat si tragi sau impingi usa in functie de ce vrei sa faci cu ea. Elementele de puzzle sunt si ele similare ca mecanica si de majoritatea obstacolelor poti sa treci facand uz de obiectele din inventar si de ceea ce gasesti in incaperi. Un lucru extrem de important e sa il ti pe Daniel in lumina pentru a-i pastra sanatatea mintala, insa atunci cand esti in lumina esti o tinta usoara asa ca trebuie sa ai grija.

In concluzie, jocul e un joc horror adevarat care se bazeaza mai mult pe atmosfera si poveste decat pe aruncat obiecte in fata si strigat Bau! cum au tendinta majoritatea jocurilor de gen si ce merita incercat si daca aveti ocazia merita si seria Penumbra, care ramane preferata mea.

Pret intreg: 19.99 euro
Cat am platit eu: 3.31 euro
Nota: 8.5/10

Postări populare de pe acest blog

Melodia de duminica

Arhanghelul Raul

O sa fiu scurt si la obiect, la fel ca si cartea. Arhanghelul Raul e o carte SF scrisa de Ovidiu Eftimie, scriitor pentru Times New Roman, un site de umor destul de cunoscut. La fel ca si articolele de pe site si aceasta carte este plina de glume si majoritatea sunt foarte bune.

Povestea cartii e simpla, Raul, un tip obisnuit ajunge in iad dar e trimis inapoi pe Pamant pentru a opri Apocalipsa. Lui i se mai alatura un agent SRI, nasii de pe trenuri si alte personaje, unele mai traznite decat altele.

Nu vei privi cu aceasi ochi intarzierile trenurilor si circulatul cu "nasul" dupa ce vei citi cartea. Cartea fiind scurta, la doar 170 de pagini, permite povestii sa fie extrem de concisa si in ciuda numeroaselor elemente introduse se misca intr-un ritm alert tinandu-te in priza.

Am citit cartea in aproximativ doua ore si nici nu am simtit cum a trecut timpul iar datorita concentratiei mari de glume pe pagina am fost constant cu un zambet pe buze. Recomand cartea celor ce vor sa…

Am incercat ceva nou !