Treceți la conținutul principal

Recomandare: Bill and Ted


Bill and Ted's Excelent Adventure (1989): Ce se intampla daca viitorul depinde de doi idioti si de proiectul lor la istorie ? Ei bine, ei primesc o masina a timpului ca sa isi poata termina proiectul la timp si viitorul sa fie salvat. De la o premisa simpla, se naste o comedie surprinzatoare in care Keanu Reeves si Alex Winter sunt pe cale sa formeze o trupa rock dar trebuie sa isi termine si proiectul la istorie asa ca George Carlin calatoreste inapoi in timp si le da pe mana un Tardis. pardon o cabina telefonica/masina a timpului si cei doi reusesc sa uneasca figuri istorice precum Napoleon, Socrate si Billy the Kid pentru un proiect de nota 10.

Bill and Ted's Bogus Journey (1991): Dupa succesul primului film, toti cei implicati puteau decide ca in sequel sa urmeze acelasi tipar, sa scoata practic acelasi film cu mici modificari dar au decis ca in partea a doua sa faca altceva. Bill and Ted nu mai calatoresc in timp ci sunt omorati de clone robotice si calatoresc prin Iad si Rai alaturi de Moarte. Practic, la fel ca in primul film, povestea e doar un pretext pentru a pune doi lunatici in situatii cat mai amuzante si le reuseste la fel de bine iar acest sequel e un film suficient de diferit incat sa merita vazut.

Cel mai bine e sa vezi filmele unul dupa altul pentru a aprecia diferentele dintre ele dar oricum merita vazute chiar si la saptamani distanta.