Treceți la conținutul principal

Batman: Arkham Asylum Review


Batman s-a nascut in 1939 si de atunci a aparut in numeroase benzi desenate, filme, animatii si jocuri, iar in clipa de fata e alaturi de Superman cel mai popular supererou al DC Comics. Benzile desenate cu el au avut intotdeauna succes, filmele cu Batman sunt printre cele mai apreciate filme bazate pe benzi desenate (exceptand Batman & Robin) iar in domeniul animatiilor, seria animata din anii 90 si mai apoi seria Justice League au aratat ca Batman poate fi transpus perfect in acest mediu.

Nu am zis nimic de jocurile video insa. E destul de greu sa faci un joc bazat pe un personaj de benzi desenate iar pana in 2009 nici Batman nu facea exceptie de la regula. Desi a avut cateva jocuri lansate, unele mai bune iar altele mai rele nimic nu ne-a pregatit pentru ce a urmat. Astfel, in 2009 Rocksteady a lansat Batman Arkham Asylum si nimic nu a mai fost la fel.

Povestea jocului a fost creata in mod special pentru joc de Paul Dini, un scriitor extrem de talentat de la DC Comics si il are in prim plan pe Joker, ce este prins de Batman si incarcerat in Arkham Asylum dar abia acolo Joker isi arata cartile si intoarce casa de nebuni cu susul in jos si Batman trebuie sa il opreasca.

Jocul face o treaba excelenta in a te face sa simti ca esti Cavalerul Negru cu un sistem de combat extrem de bine realizat si usor de folosit si lasandu-te sa folosesti gadgeturile clasice ale lui Batman dar iti si testeaza inteligenta cu elemente de puzzle ce nu au tot timpul raspunsul la vedere astfel incat sa te simti precum cel mai mare detectiv al lumii.

Kevin Conroy, Mark Hamill si Arleen Sorkin, cei ce au fost vocile lui Batman, Joker si Harley Quinn in serialul animat din 1992 s-au intors in pielea personajelor si fac o treaba extraordinara. Insa nici ceilalti actori vocali nu s-au lasat mai prejos iar produsul final arata grija celor de la Rocksteady fata de Batman si dorinta lor de a-i oferi un joc ce merita jucat si merita sa poarte numele de Batman.

Pret normal: 19.99 euro
Cat am platit: 5 euro
Nota: 9.5