Treceți la conținutul principal

Captain America: The First Avenger


In 6 mai se lanseaza Captain America: Civil War, al treilea film al capitanului dar al 13-lea film din Universul Cinematic Marvel. Asa ca dupa lungi (1 minut) deliberari am decis sa revad toate celelalte filme lansate pana acum de Marvel si daca tot le vad de ce sa nu imi si dau cu parerea. Asa ca azi e Captain America: The First Avenger pentru ca am luat-o in ordinea cronologica a universului.

Nu am fost un mare fan al capitanului-tara niciodata, mai ales ca singurul meu contact cu el a fost in desenele animate cu Spiderman la care ma uitam ieri cand eram mic. Asa ca atunci cand am vazut prima data filmul nu am ramas impresionat, sigur, e un film decent si nimic mai mult. Dar acum, dupa atatia ani si dupa atatea filme in care l-am vazut pe Chris Evans intruchipand-ul pe Captain America am revazut filmul si am vazut ca inca de la inceput a facut dreptate rolului.

De ce face dreptate rolului ? Pentru ca de prima data cand apare pe ecran el ne arata calitatile lui Steve Rogers si ne arata ca e un personaj mult mai complex decat o propaganda americana. Totusi acest film e interesant de re-vazut si pentru ca sunt atat de multe rotite in miscare pe care nu le-am observat de prima data.

De exemplu personajul negativ, Red Skull gaseste Tesseract-ul, un obiect extrem de important atat in filmul asta, cat si in The Avengers dar e si una din pietrele cautate de Thanos. De asemenea apare o fresca cu copacul vietii, se vorbeste despre Odin, vedem un alt sistem solar si multe altele.

Cat despre povestea filmului nu e nici cea mai buna nici cea mai rea. Ni se arata cum a ajuns Steve Rogers sa devina un pachet de muschi si ca defapt ceea ce e inauntru conteaza si asta face diferenta dintre el si Red Skull. Cel mai important lucru din film e relatia de prietenie dintre Steve Rogers si Bucky Barnes, o relatie ce e extrem de importanta si acum, in urmatorul film.

Daca iti place de Peggy Carter dupa ce ai vazut filmul recomand sa vezi si Agent Carter, serialul cu ea in rol principal al carui actiune are loc dupa evenimentele din acest film.