Treceți la conținutul principal

Captain America: The Winter SoldierCaptain America e cel mai bun sequel lansat de cei de la Marvel pana in momentul de fata. E, de asemenea si in top 3 cele mai bune filme lansate de ei, alaturi de Guardians of the Galaxy si primul Avengers.

Captain America: The Winter Soldier il readuce in prim plan pe capitanul-tara, cel ce acum lucreaza cu Shield si e extrem de eficient si in razboiul modern, dupa ce a demonstrat in primul film ca nazistii nu ii pot sta in cale.

Antagonist este Bucky Barnes, prietenul din copilarie al lui Steve Rogers, si pe care am avut ocazia sa il cunoastem in primul film pana cand s-a dat jos din tren cu o statie mai repede. Dupa "moarte" a fost recuperat si transformat intr-o arma, una ce se poate duela de la egal la egal cu Captain America si datorita celor doi regizori am vazut in filmul asta poate cele mai bune coreografii de bataie si secvente de actiune extrem de bine realizate, care te fac sa simti puterea emanata de personaje.

In film mai sunt si Scarlet Johanson ca Black Widow si Anthony Mackie in rolul lui Falcon si amandoi fac o treaba buna, iar Samuel L. Jackson e din nou prezent pe ecrane in rolul lui Nick Fury si are un rol consistent, el practic e motivul pentru care actiunea din film are loc. O alta mentiune notabila ar fi Emily VanCamp cea care o joaca pe Sharon Carter, nepoata lui Peggy Carter si care e si ea agent Shield.

Insa pe la jumatatea filmului povestea ia o turnura interesanta, o rasturnare de situatie la care nu se astepta nimeni, descoperim defapt ca Shield a fost infiltrata de Hydra inca de la inceput si acestia s-au folosit de acest rol de jucator din umbra ca sa orchestreze intreaga lume dupa placerea lor. Acest lucru a schimbat nu doar filmul dar si intregul univers cinematic, o miscare indrazneata a celor de la Marvel.

Singura plangere pe care o am in legatura cu filmul e faptul ca din nou nimeni nu ramane mort. In cazul de fata, Nick Fury. Dar e un lucru minor totusi si Captain America The Winter Soldier ramane un film extraordinar, un must-see fara nici un dubiu.