Treceți la conținutul principal

The AvengersIn 2012 a aparut filmul ce avea sa schimbe nu doar lumea filmelor cu supereroi dar si viziunea Hollywood. Recent am citit ca se vrea un univers cinematic cu Scooby-Doo si cine stie ce alte personaje si toate astea datorita Marvel si succesului lor.

The Avengers a fost primul film de pe marele ecran ce reunea mai multi supereroi intr-un singur film si nimic nu poate bate experienta de a-l vedea in premiera, la cinema. De atunci s-au schimbat multe dar filmul ramane in continuare extrem de bun.

Povestea e bunicica, si Loki e un adversar pe masura Razbunatorilor insa parca glumele nu mai sunt la fel de bune ca prima data. Totusi in The Avengers fiecare dintre eroi are momentul lui de glorie si totul culmineaza cu scena in care se strang in cerc si stau ca niste assholes ca sa il citez pe Rocket Racoon.

A fost interesant sa vad sfarsitul "carierei" pe marile ecrane a lui Phil Coulson si chiar sa vad in Consiliul Mondial pe cel ce avea sa devina personajul negativ din sezonul 3 al Agent of Shield. Faptul ca am stiut ce fel de personaj este m-a facut sa ma uit mai atent la actiunile lui si la modul in care vorbea si parca am vazut putin din cel ce avea sa fie. Felicitari celor de la Marvel pentru modul in care au "plantat" povesti si personaje ce aveau sa joace un rol important ulterior.

Despre film nu pot sa spun prea multe pentru ca probabil toata lumea l-a vazut deja, dar am ceva de zis pentru cei ce s-au plans ca lumea a crititcat Man of Steel pentru distrugerea unui oras dar nu si Avengers. Ei bine, in filmul celor de la Marvel sunt 10 minute in care singurul lucru pe care il fac eroii e sa stabilesca un perimetru si sa scape civilii din calea pericolului.

In final vreau doar sa recomand serialele facute de Netflix in colaborare cu Marvel, Daredevil si Jessica Jones, a caror actiune are loc in New York-ul de dupa atacul extraterestru. Sunt chiar foarte bune si Daredevil are probabil cel mai bun villain din MCU in persoana lui Wilson Fisk.